Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Vi vill underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, som inte vet vilka kurser du ska läsa eller som inte mår bra i din studiesituation.

Studievägledning under din studietid

Välkommen att kontakta Campus Helsingborgs studievägledare Astrid Johnson om du exempelvis är osäker på ditt val av studier, har frågor om ansökan och antagningsregler, vill veta mer om vilka yrkesområden olika utbildningar leder till eller hur du kan kombinera fristående kurser till en gångbar generell examen.

Om du vill boka ett vägledningssamtal med någon av våra allmänna studievägledare, antingen i Helsingborg eller i Lund, ska du fylla i webbformuläret nedan. Skriv kortfattat vilka frågor du har så kommer de återkoppla till dig inom kort.

Boka ett vägledningssamtal med allmänna studievägledningen

Mer om den allmänna studievägledningen på Lunds Universitets webbplats

 

Om du har fördjupade frågor om en visst program eller en kurs, exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller uppskov vid studiestart, kontaktar du studievägledaren vid den institution som ger utbildningen.

Studievägledning för specifika program och kurser

Pedagogiskt stöd - för dig som har en funktionsvariation

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier, bland annat anteckningsstöd eller stöd av en mentor.

Kontakta gärna Carina Argelius, samordnare för pedagogiskt studentstöd vid Campus Helsingborg, via carina [dot] argelius [at] stu [dot] lu [dot] se (carina[dot]argelius[at]stu[dot]lu[dot]se) eller 046-222 34 30.

Du kan också vända dig till Henrik Mejborn, specialpedagog, via henrik [dot] mejborn [at] stu [dot] lu [dot] se (henrik[dot]mejborn[at]stu[dot]lu[dot]se) eller 046-222 34 52.

Mer om pedagogiskt studentstöd på Lunds universitets webbplats

Studenthälsan

Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Det kan exempelvis handla om studierelaterad stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter eller nedstämdhet. Vi erbjuder individuellt stöd såväl som ett utbud av olika grupper och kurser under läsåret.

Första kontakten med Studenthälsan? Läs mer om det stöd de erbjuder och hur du bokar en tid hos Studenthälsan på Lunds universitets webbplats

Efter det första informationssamtalet på telefon finns möjlighet att träffa Malin Kisro, från Studenthälsan, på Campus Helsingborg (C122).

Stöd vid problem i din studiesituation

Det finns flera som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör dina studier. Om du upplever ett problem i din studiesituation bör du i första hand vända dig direkt till den eller de personerna som frågan berör och i andra hand till ansvarig prefekt vid institutionen. Du kan även vända dig din studentkår eller till studentombudet.

Om du har stött på ett studierelaterat problem kan du vända dig till din studentkår. Kårerna har ett nära samarbete och goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå. Som student vid Campus Helsingborg är det någon av följande du bör kontakta:

(Länkarna öppnar kårernas webbplatser)

Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer har i uppdrag att hjälpa kårerna och studenter på grund- och avancerad nivå när de stöter på problem och frågor som rör studiegången.

Studerandeskyddsombud kan du vända dig till för att ställa frågor om, eller anmäla brister i, din arbetsmiljö. Studerandeskyddsombudets uppgift är att påverka arbetsförhållandena i syfte att bidra till god studiemiljö, delta i skyddsrond, bedöma hur förändringar påverkar studenternas arbetsmiljö samt att hålla sig underrättad om arbetsmiljölagstiftningen.

Mer om studerandeskyddsombud på Lunds Universitets webbplats

Studentpräst

Behöver du någon att tala med? Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till enskilda samtal med vår studentpräst. Det kan gälla frågor om livet, relationer, tro, det stora eller det lilla.

Jessica Gunnarsson Nordqvist är studentpräst vid Campus Helsingborg och kan nås via jessica [dot] g [dot] nordqvist [at] svenskakyrkan [dot] se eller 070-372 61 06.