Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lyckat diplomprogram i regionen kring Victoriasjön

En grupp människor står tillsammans. Foto.
Kursens deltagare tillsammans med kursansvariga Mattias Wengelin och Christer Eldh från institutionen för tjänstevetenskap.

Under våren avslutades ett ettårigt diplomprogram i regionen kring Victoriasjön i östra Afrika, arrangerat av institutionen för tjänstevetenskap tillsammans med Lund University Commissioned Education (LUCE) i samarbetat med Entebbe International University i Uganda. Både deltagare och kursansvariga hyllar programmet som har syftat till att ge underlag till förbättringar och ökad hållbarhet.

Programmet finansierades av Svenska institutet och var del av SI:s innovationsprogram för offentlig sektor. Målet var att stärka yrkesverksamma från de afrikanska länderna runt Victoriasjön. Programmet betonade hållbara tjänster och tjänstedesign som centrala verktyg för regional utveckling. Bland deltagarna fanns representanter från olika offentliga aktörer, till exempel nationella ministerier, Uganda Wildlife Authority och Lake Victoria Basin Commission.

Hör Professor Christer Eldh, deltagarna Lilian Kobugabe Rwomushana och Nicholas Kafeero berätta om programmet

Ta del av en av utbildningsdeltagarnas erfarenheter på lunduniversity.lu.se

Läs mer om programmet, PDF

Om Public Sector Innovation Programme

Lunds universitet erbjuder varje år internationella utbildningsprogram genom Svenska institutets innovationsprogram för offentlig sektor (Public Sector Innovation Programme). I år startar fyra program som varar över ett år. Syftet med programmet är att bidra med professionell kunskap till innovation i den offentliga sektorn och stödja implementeringen av Agenda 2030 för hållbar utveckling.

Läs mer om Lunds universitets internationella utbildningsprogram här.